top of page

ENERGETISCHE THERAPIE

Rouwen is hard werken. Het vergt tijd, geduld, mildheid naar jezelf & vooral veel energie.

Geen kwaliteiten die in onze drukke maatschappij makkelijk zijn. We willen graag controleren en oplossen. We willen zo snel mogelijk de controle in ons leven weer terug in plaats van de chaos en onmacht in het land van rouw. Rouw is het stevige karwei dat je moet klaren om jezelf aan te passen aan het geleden verlies. Dat is hard werken, we spreken daarom ook wel van rouwarbeid. Dit kan een flinke opgave zijn. Zeker wanneer verliezen zich opstapelen en er verlieskluwen ontstaan.  

 

Het 'hoofdkantoor' maakt overuren en het lichaam gaat op slot. In plaats van leven ga je overleven. Rouw is dan geen vloeibaar proces meer, maar raakt gestold. Pijn en gemis verharden en raken opgesloten in je lijf. Het lichamelijk of geestelijk evenwicht raakt verstoord en het zelfherstellend vermogen, ofwel de vitale levenskracht, neemt af. Op langere termijn kan dit verschillende problemen veroorzaken. 

"WAAR GESTOLDE ROUW WOONT,

KAN DE LIEFDE NIET STROMEN"

Wibe Veenbaas

IN THERAPIE

Energetische therapie kan helpen om verhardingen en blokkades te verzachten en weg te nemen, zodat de (levens)energie weer kan stromen.Een gezond energieveld is voortdurend in beweging. We zeggen dan dat 'het stroomt' net als water. Een vrije doorgang van energie is belangrijk voor het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het energieveld kan dan voldoende energie leveren voor lichamelijke en psychische processen en het herstellen van de natuurlijke balans in het lichaam.  

Energetische Therapie is een holistische behandelvorm die zich richt op de gehele mens (lichamelijk, mentaal, emotioneel & spiritueel), de omgeving en de wisselwerking hiermee. Methodieken als meditatie en visualisatie werken op het onbewust niveau en helpen je om meer in contact te komen met je innerlijke wereld en blokkades. Werken op onbewust niveau heeft hierin belangrijke voordelen; 'Je intuïtie weet soms meer dan jijzelf!'

Bij een energetische behandeling kan energie worden toegevoegd of afgevoerd in het energieveld, de energiecentra (chakra's) en in de energiebanen. Zo worden blokkades opgeheven en de energiestroom hersteld.

Gebruikte technieken hierbij zijn;

In combinatie met therapeutische coaching kijken we dieper naar de oorzaken en ontstaat er stap voor stap meer bewustwording. Dit helpt bij het beklijven van het herstel, het opnieuw in je kracht gaan staan en het hernemen van de regie over het eigen leven. 

  • healing

  • reading/leading

  • geleide meditaties 

  • visualisaties

  • ontspanningsoefeningen

  • mindfulness oefeningen

In Therapie

Benieuwd naar mijn manier van werken en met welke klachten je terecht kan, kijk op de pagina begeleiding.

ERVARINGEN

Afbeelding%20Engeltje_edited.jpg

❜❜

 Gemaakt voor Sandra, omdat ze 'zo'n engel' voor me is!

MARJAN, OVERLEDEN PARTNER*

bottom of page