SandraPoels-14.jpg

BEGELEIDING

& AANGEBODEN DIENSTEN

Mensen geconfronteerd met verlies kunnen allerlei specifieke klachten ontwikkelen en gaan op hun eigen manier met deze klachten om. Soms is het niet vanzelfsprekend om woorden te kunnen geven aan wat er speelt in de 'binnenwereld', waarop het lichaam of het hoofd met een eigen taal laat zien wat er speelt. Gevoelens van angst, boosheid, verdriet of onmacht gaan vastzitten in het lijf of in steeds terugkerende gedachten. 


Mijn begeleiding begint met het herkennen en erkennen van de klachten die bij jou ergens zijn ontstaan. Door recent verlies en/of wellicht al eerder in het levensverhaal. Hoe jij je verhoudt tot je verlies is altijd een persoonlijk verhaal over de plek waar jij vandaan komt, dat wat je hebt meegemaakt en daar waar je nu bent. 

WAARVOOR KUN JE BIJ MIJ TERECHT?

 • Je wordt geconfronteerd met verlies en je vindt het lastig om je leven weer op te pakken. 
   

 • Je merkt dat je de dagelijkse dingen niet meer gedaan krijgt en niet meer goed voor jezelf kunt zorgen.
   

 • Je ervaart (in combinatie met verlies) problemen of dreigt vast te lopen in relaties, je werk of de omgeving in het algemeen.
   

 • Je weet niet goed wat je wilt of nodig hebt bij het omgaan met rouw en verlies.
   

 • Je hebt het idee er helemaal alleen voor te staan en mist het gevoel van verbonden te zijn met anderen.
   

 • Je hebt last van stress, lichamelijke klachten of angsten. Je raakt snel geïrriteerd, je kunt je moeilijk concentreren en blijft maar piekeren of tobben.
   

 • Je merkt dat je vervalt in minder gezonde patronen en ervaart hierin een gevoel van onmacht.
   

 • Je bent werkgever, professional, leidinggevende, collega en wilt weten hoe om te gaan met betekenisvol verlies en rouw in de werkomgeving. 

De begeleidingsvorm en duur van een therapietraject is per persoon verschillend. Dit is afhankelijk van de vraag waar je mee komt. Bij de intake bekijken we samen welke begeleidingsvorm (therapeutische coaching / energetisch werk of een combinatie) het beste past. 

 

Omgaan met Rouw, Verlies & Herstel

Rouw wordt ook wel de achterkant van Liefde genoemd of twee kanten van dezelfde medaille. De dichter Kahlil Gibran verwoordt dat zo mooi;
'Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.'
Zoals geen liefde, relatie of verbintenis gelijk is, is ook geen enkel verlies of rouwproces hetzelfde. Elk mens rouwt op zijn of haar eigen manier en tempo. Bij therapeutische coaching gaan we samen op zoek naar jouw persoonlijke weg. Jouw unieke antwoord in verbinding met het verlies, je omgeving en bovenal met jezelf.

BEGELEIDING

Rouw en Herstel vraagt veel Energie

Rouw is het stevige karwei dat je moet klaren om jezelf aan te passen aan het geleden verlies. Dat is hard werken, we spreken daarom ook wel van rouwarbeid. 
In deze periode ben je meer aan het overleven, dan leven.
Dit overleven vraagt veel energie. Op de langere termijn kan hierdoor de vitale levenskracht afnemen, waardoor allerlei lichamelijke of psychische problemen kunnen ontstaan. Energetische therapie helpt om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen, zodat de (levens)energie kan opladen en het zelfherstellend vermogen van lichaam & geest wordt gestimuleerd.

Verbinden in een Zakelijke Omgeving

In de werkomgeving krijgen we regelmatig te maken met rouw en verlies. Direct als een medewerker overlijdt en dit grote impact heeft binnen een team. Indirect als een dierbare van een medewerker overlijdt of iemand verlies uit de privésfeer met zich meedraagt. Stilstaan en ruimte maken voor verlies binnen de werksituatie is van essentieel belang, maar niet makkelijk. Vanuit de beste bedoelingen kunnen onbekendheid of ondervermogen tot lastige situaties leiden. Professionele begeleiding kan bijdragen aan meer inzicht en handvaten om verlies op het werk zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.