top of page
SandraPoels-14.jpg

BEGELEIDING

& AANGEBODEN DIENSTEN

Mensen geconfronteerd met verlies kunnen allerlei specifieke klachten ontwikkelen en gaan op hun eigen manier met deze klachten om. Soms is het niet vanzelfsprekend om woorden te kunnen geven aan wat er speelt in de 'binnenwereld', waarop het lichaam of het hoofd met een eigen taal laat zien wat er speelt. Gevoelens van angst, boosheid, verdriet of onmacht gaan vastzitten in het lijf of in steeds terugkerende gedachten. 


Mijn begeleiding begint met het herkennen en erkennen van de klachten die bij jou ergens zijn ontstaan. Door recent verlies en/of wellicht al eerder in het levensverhaal. Hoe jij je verhoudt tot je verlies is altijd een persoonlijk verhaal over de plek waar jij vandaan komt, dat wat je hebt meegemaakt en daar waar je nu bent. 

WAARVOOR KUN JE BIJ MIJ TERECHT?

 • Je wordt geconfronteerd met verlies en je vindt het lastig om je leven weer op te pakken. 
   

 • Je merkt dat je de dagelijkse dingen niet meer gedaan krijgt en niet meer goed voor jezelf kunt zorgen.
   

 • Je ervaart (in combinatie met verlies) problemen of dreigt vast te lopen in relaties, je werk of de omgeving in het algemeen.
   

 • Je weet niet goed wat je wilt of nodig hebt bij het omgaan met rouw en verlies.
  Je raakt verstrikt in de wirwar van emoties of je komt juist niet meer goed bij je gevoel.

   

 • Je hebt het idee er helemaal alleen voor te staan en mist het gevoel van verbonden te zijn met anderen.
   

 • Je hebt last van stress, lichamelijke klachten of angsten. Je raakt snel geïrriteerd, je kunt je moeilijk concentreren en blijft maar piekeren of tobben.
   

 • Je merkt dat je vervalt in minder gezonde patronen en ervaart hierin een gevoel van onmacht.
   

 • Je bent werkgever, professional, leidinggevende, collega en wilt weten hoe om te gaan met betekenisvol verlies en rouw in de werkomgeving. 

Afbeelding%20Begleiding_edited.jpg

Pascalle van Vliet -  www.fotogelukjes.nl

WAT KAN JE VERWACHTEN VAN EEN THERAPIETRAJECT BIJ VERGEET JE NIET?

De begeleidingsvorm en duur van een therapietraject is per persoon verschillend. Dit is o.a. afhankelijk van de hulpvraag waar je mee komt. Bij de intake bekijken we samen welke begeleidingsvorm het beste aansluit, meestal is dit een combinatie van therapeutische coaching  en energetische therapie. Een gemiddeld therapietraject is tussen de 8-10 consulten, maar uiteraard kan dit voor jou korter of langer zijn. In een persoonlijk behandelplan wordt dit verder uitgewerkt. Het behandelplan loopt als een rode draad door het therapietraject en jouw ontdekkingstocht door het land van rouw. Het behandelplan wordt regelmatig aangevuld met oefeningen en aantekeningen en/of bijgesteld naar aanleiding van jouw proces of (tussen)evaluatie. Op het einde van het traject kijken we terug op jouw antwoorden voor het verweven van het verlies in jouw levensverhaal en hoe je deze antwoorden integreert in het dagelijks leven;
van betekenis geven naar opnieuw verwelkomen!
Gedurende het therapietraject maak je kennis met de verschillende begeleidingsvormen en technieken. In overleg kijken we steeds welke techniek aansluit bij jouw hulpvraag en situatie op dat moment. Meer informatie hierover lees je bij therapeutische coaching en energetische therapie. 

SandraPoels-16.jpg
Begeleiding
Bloom

Omgaan met Rouw, Verlies & Herstel

Rouw wordt ook wel de achterkant van Liefde genoemd of twee kanten van dezelfde medaille. De dichter Kahlil Gibran verwoordt dat zo mooi;
'Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk.'
Zoals geen liefde, relatie of verbintenis gelijk is, is ook geen enkel verlies of rouwproces hetzelfde. Elk mens rouwt op zijn of haar eigen manier en tempo. Bij therapeutische coaching gaan we samen op zoek naar jouw persoonlijke weg. Jouw unieke antwoord in verbinding met het verlies, je omgeving en bovenal met jezelf.

BEGELEIDING

Sea Grass

Rouw en Herstel vraagt veel Energie

Rouw is het stevige karwei dat je moet klaren om jezelf aan te passen aan het geleden verlies. Dat is hard werken, we spreken daarom ook wel van rouwarbeid. 
In deze periode ben je meer aan het overleven, dan leven.
Dit overleven vraagt veel energie. Op de langere termijn kan hierdoor de vitale levenskracht afnemen, waardoor allerlei lichamelijke of psychische problemen kunnen ontstaan. Energetische therapie helpt om de natuurlijke balans in het lichaam te herstellen, zodat de (levens)energie kan opladen en het zelfherstellend vermogen van lichaam & geest wordt gestimuleerd.

Pebble%20tower_edited.jpg

Verbinden in een Zakelijke Omgeving

In de werkomgeving krijgen we regelmatig te maken met rouw en verlies. Direct als een medewerker overlijdt en dit grote impact heeft binnen een team. Indirect als een dierbare van een medewerker overlijdt of iemand verlies uit de privésfeer met zich meedraagt. Stilstaan en ruimte maken voor verlies binnen de werksituatie is van essentieel belang, maar niet makkelijk. Vanuit de beste bedoelingen kunnen onbekendheid of ondervermogen tot lastige situaties leiden. Professionele begeleiding kan bijdragen aan meer inzicht en handvaten om verlies op het werk zichtbaar en beter bespreekbaar te maken.

Begeleiding 2
bottom of page